Autostop Andorra

ELECTRÒNICA

El sistema de control electrònic és l’encarregat de gestionar totes les funcions elèctriques de l’automòbil i igual que el mòdul de control del motor, també sol ser conegut com a centraleta.

ALTERNADORS

L’alternador d’un vehicle és un dispositiu dissenyat per proporcionar corrent elèctric, la qual es destina a recarregar i mantenir la càrrega de la bateria, així com a subministrar corrent a tots els sistemes elèctrics que ho requereixin, com la il·luminació, la climatització, etcètera .

MARQUES: Optimal

CALENTADORS

Els escalfadors són unes peces metàl·liques que es posen a l’roent a l’accionar el contacte i amb això ajuden a escalfar l’aire a més de la pròpia càmera de combustió de l’motor. Si deixa de funcionar només un el cotxe podria arrencar, però si comencen a fallar més posarem en serioses dificultats aquesta operació.

MARQUES: Beru, Ngk

BUGIES

La bugia és una peça que produeix l’espurna que provoca la barreja entre la gasolina i l’aire en els cilindres de l’cotxe. Depenent de l’nombre de cilindres del teu cotxe, pot ser que tingui més o menys. Els components d’una bugia són els següents: Terminal superior: lloc en el qual es connecta la bobina d’encesa.

MARQUES: Beru, Ngk

LÀMPADES

Els vehicles estan obligats a incloure una sèrie de llums. Les destinades a il·luminar el camí de l’conductor són els llums de posició, diürnes, llum d’encreuament i llums de carretera, les quals poden ser classificades en funció de l’tipus de llum emprat.

MARQUES: Osram, Philips, etc

RELÉS

Aquests dispositius elèctrics formen part de el sistema elèctric de l’automòbil i actualment tots els vehicles disposen d’ells.

Són els encarregats principalment de donar pas al corrent elèctric, per fer funcionar els accessoris de l’automòbil, com poden ser els llums altes, el clàxon, el electroventilador …

SENSORS ABS

Els sensors ABS (Antilock Braking System) o Sensors Revolucions de Roda, van ubicats al rodet de les rodes i detecten la velocitat de gir de cadascuna d’elles, transferint aquesta informació a la unitat de control de sistema ABS.

SENSORS DE TEMPERATURA

Els sensors de temperatura són components elèctrics i electrònics que, en qualitat de sensors, permeten mesurar la temperatura mitjançant un senyal elèctric determinada.

Els sensors de temperatura també es diuen sensors de calor, detectors de calor o sondes tèrmiques.

BOMBES DE GASOLINA

La bomba de gasolina és un element essencial per al bon funcionament de l’motor ja que és l’encarregada de fer que el sistema d’injecció rebi de manera constant el combustible a través dels rails dels injectors que mitjançant succió extreuen el líquid de l’tanc.

INJECTORS I TOVERES

La tovera és l’element, o peça que es troba a l’extrem d’un injector, sent part integrant a aquest i la missió és polvoritzar el combustible dins de la cambra de combustió.

BOMBES INJECTORES

La bomba injectora té una funció fonamental en els vehicles d’avui dia. S’encarrega d’elevar la pressió de l’circuit de combustible prou per enviar la gasolina o gasoil als injectors.

Abrir chat